Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Áztassuk rumba a mazsolát fél órára.
A porcukrot, a mandulát, a narancshéjat és levét a mazsolával együtt keverjük össze.
Egy lábasban olvasszuk fel a csokit, egy-két kanálnyi vízzel, öntsük a száraz keverékre. Robotgéppel dolgozzuk össze.
Nagyon lassú tűzön olvasszuk össze. Akkor jó, ha már nem ropog a cukor a fogunk alatt.
Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval és adjuk a keverékhez. Nem baj, ha a fehérje itt most összetörik.
Kicsit hűtsük ki, majd vizes kézzel formázzunk belőle szaloncukorformát vagy bonbont. Ez az adag kb. 30-35 darabra elegendő.
Csokitemperáláshoz forraljunk lassan gyöngyözve vizet egy edényben és egy ennél kisebb méretű rozsdamentes tálat vagy edényt belehelyezve, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel benne a csokit. Folyton ellenőrizzük a hőmérsékletet. A legegyszerűbb, ha beledugjunk az ujjunkat. Amíg testhőmérsékletű, addig jó. Ha ennél forróbb, akkor a csoki meg fog szürkülni/fehéredni száradás után.
Mártsuk a vízgőz felett megolvasztott csokiba a bonbonokat - használhatjuk a kezünket, fogpiszkálót vagy villát - és tegyük rácsra vagy sütőpapírra száradni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon fincsi, fogyasszátok egészséggel!
|
|
|
|
2 komment
|
0 ember kedveli
|
sabriinahercegno
2012.07.28 12:41
|
|
|
|
forevor86 |
2012.07.29. 00:00 (#2) |
|
|
szerintem is
|
|
sabriinahercegno |
2012.07.28. 23:41 (#1) |
|
|
fincsiii
|
| |
|
|
|
mazsolával együtt, lábasban olvasszuk, száraz keverékre, fogunk alatt, csipet sóval, ennél kisebb, vízgőz felett, testhőmérsékletű, megolvasztott, hőmérsékletet, használhatjuk, legegyszerűbb, tojásfehérjét, tojásfehérje, fogyasszátok, belehelyezve, ellenőrizzük, rozsdamentes, fogpiszkálót, narancshéjat, egészséggel, Robotgéppel, sütőpapírra, Ördögpirula, beledugjunk, kihagyható, formázzunk, Bevonáshoz, bonbonokat, keverékhez, folyamatos, gyöngyözve, mazsolával, porcukor, őrölt mandula, tojásfehérje, narancs lereszelt héja, narancs leve vagy érzéssel, Bevonáshoz csokoládé,
|
|
|
|
|