Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ördögpirula recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 15 dkg porcukor
» 15 dkg őrölt mandula
» 5-10 dkg lereszelt ét-, vagy tejcsoki (ki mennyire szereti csokisan)
» 1 tojásfehérje
» 1 narancs lereszelt héja
» fél narancs leve vagy rum (érzéssel)
» 8 dkg rumba áztatott mazsola (kihagyható)
» Bevonáshoz: 20 dkg csokoládé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Áztassuk rumba a mazsolát fél órára.
A porcukrot, a mandulát, a narancshéjat és levét a mazsolával együtt keverjük össze.
Egy lábasban olvasszuk fel a csokit, egy-két kanálnyi vízzel, öntsük a száraz keverékre. Robotgéppel dolgozzuk össze.
Nagyon lassú tűzön olvasszuk össze. Akkor jó, ha már nem ropog a cukor a fogunk alatt.
Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval és adjuk a keverékhez. Nem baj, ha a fehérje itt most összetörik.
Kicsit hűtsük ki, majd vizes kézzel formázzunk belőle szaloncukorformát vagy bonbont. Ez az adag kb. 30-35 darabra elegendő.
Csokitemperáláshoz forraljunk lassan gyöngyözve vizet egy edényben és egy ennél kisebb méretű rozsdamentes tálat vagy edényt belehelyezve, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel benne a csokit. Folyton ellenőrizzük a hőmérsékletet. A legegyszerűbb, ha beledugjunk az ujjunkat. Amíg testhőmérsékletű, addig jó. Ha ennél forróbb, akkor a csoki meg fog szürkülni/fehéredni száradás után.
Mártsuk a vízgőz felett megolvasztott csokiba a bonbonokat - használhatjuk a kezünket, fogpiszkálót vagy villát - és tegyük rácsra vagy sütőpapírra száradni.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon fincsi, fogyasszátok egészséggel!
2 komment 0 ember kedveli sabriinahercegno
2012.07.28 12:41
Kommentek Új komment
forevor86 2012.07.29. 00:00 (#2)
szerintem is
sabriinahercegno 2012.07.28. 23:41 (#1)
fincsiii
Címkék
mazsolával együtt, lábasban olvasszuk, száraz keverékre, fogunk alatt, csipet sóval, ennél kisebb, vízgőz felett, testhőmérsékletű, megolvasztott, hőmérsékletet, használhatjuk, legegyszerűbb, tojásfehérjét, tojásfehérje, fogyasszátok, belehelyezve, ellenőrizzük, rozsdamentes, fogpiszkálót, narancshéjat, egészséggel, Robotgéppel, sütőpapírra, Ördögpirula, beledugjunk, kihagyható, formázzunk, Bevonáshoz, bonbonokat, keverékhez, folyamatos, gyöngyözve, mazsolával, porcukor, őrölt mandula, tojásfehérje, narancs lereszelt héja, narancs leve vagy érzéssel, Bevonáshoz csokoládé,
Erdélyi káposztás libamell
0 komment 1 ember kedveli
Töpörtyűs ínyenckrém
1 komment 18 ember kedveli
Darálthúsos bugaci leves
0 komment 10 ember kedveli
Barackos-csokoládés muffin
0 komment 2 ember kedveli
Winzer Röszti
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres csirkecombok csípős szószban.
0 komment 6 ember kedveli
Bulgur gombával és csikemellel...
2 komment 12 ember kedveli
Csokoládés pite
0 komment 5 ember kedveli
Rakott húsos padlizsán
0 komment 10 ember kedveli
Sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Gombás borjútokány.
1 komment 6 ember kedveli
Padlizsános zakuszka
1 komment 3 ember kedveli
Egres leves
0 komment 2 ember kedveli
Piskótás mámor
0 komment 4 ember kedveli
Borsos tokány !
0 komment 7 ember kedveli
Lencseleves gyerekeknek
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.